Medlemmer

1_KjellKJELL IVAR EINES – vokalist
Kjelll er bandets vokalist og frontfigur. Kjell påstår han er født det året det var så kaldt – og at det er derfor han har så mye(!) hår. Året var 1971. Oppveksten foregikk nedi fjæra på Smøla. Han flyttet til Tustna 20 år gammel på grunn av «ei tøtt» han møtte. Kjell bor fortsatt der sammen med sin Eva, to felles barn, tre bonusbarn – og en drøss med katter. Han har også rukket å bli bestefar til tre. Kjell jobber for føda på Sagafisk A/S, hvor han er daglig leder for et settefiskanlegg (laks og sånn…). Kjell har en sterk humoristisk sans, og det er ingenting som heter dårlige dager – verken for han selv eller folk rundt. Kjell beskriver seg selv derfor som en «supersosial tulling». Kjell har samarbeidet med Smøla janitsjar en del år og sunget sammen med blant andre Tore Johansen, Tor Endresen, Odd Rene Andersen, Frode Alnæs og Elg (Øyvind Elgenes). I tillegg har han 17 års fartstid i sitt eget band Afternoon.


4_HelgeHELGE RISNES NYHUS – gitarist
Født i Tigerstaden ”det Herrens år” 1973, men heldigvis tok foreldrene til fornuft og lot gutten få sin oppvekst på Hitra. Lærte sine første gitargrep av rektor Arne Johansen på Barman Skole. Spilte i skolekorpset og deretter voksenkorpset, og fikk med det en bra musikkopplæring i en bygd uten musikkskole. Gitar og sang tok etter hvert over som hovedinteresse, og han spilte i rockeband på Hitra i ungdomsårene. Jobben på det lokale lakseslakteriet var ikke drømmeyrket, så det ble heldigvis musikkstudier på NTNU. Kjærligheten førte ham etter hvert til Steinkjer. Der bor de fortsatt, mens datteren studerer i Trondheim. Er sportsidiot, men fritiden har vært brukt til sang og spilling med band, kor og storband m.m. Jobber i Norges triveligste musikkforetning, Sørlie Musikksenter. Har i tillegg undervist i kulturskolen frem til Gluntan banket på døra…


FRANK ROBERT HELDEN – gitarist
Frank er født og oppvokst på Stiklestad i Verdal. Han starta gitarkarrieren i 12-13 års alderen og har spilt i band siden 8. klassen. Valget falt deretter naturlig på musikklinja ved Inderøy videregående, etterflulgt av en bachelor i musikk fra Høyskolen i Nord Trøndelag.
Frank var også med Gluntan fra 1997 til 2003, og var med da plata Flaks kom i 2002, samt singlene Træge Trine og Ænglan. I tillegg var han med å starte det som den gang var Gluntans sideprosjekt Creedence Night og deres liveplate Molly.
Etter 600 jobber med Gluntan tar Frank en velfortjent pause. En pause som varte fram til 2015.
I tillegg til Gluntan spiller Frank også i verdalsbandet Exil og Afzelius Night, samt Celtic folk rock-bandet Charlie Mops I Trondheim.
Frank er lærer ved Verdal kulturskole, bor i Verdal med sin kjære Kristin. Hobbyer er – ikke uventet – gitarer, i tillegg til gamle motorsykler.


2_EndreENDRE FLADVAD – pianist
Endre er født og oppvokst i Skage i Namdalen. Endre ble med i sitt første band allerede i 8. klassen og har siden da vært «på veien» med ulike band. Endre gikk musikklinja på Inderøy videregående skole og har studert både musikk, teater og film-produksjon på universitetet i Trondheim. Han var i mange år medlem av acapella-gruppen Noble Noise, country-bandet Road766 og dansebandet Bache Gabrielsen Band. I tillegg har han vært pianist for Trondheim Gospelkor i en lengre periode, prosjektmusiker for flere lokale kor, sanger i både symfoniorkesterkor og operakor – og har sågar stått på scenen i en Ibsenoppsetning på Trøndelag Teater. Endre har de siste 20 årene vært pianist og kapellmester for teaterforestillingen «Julestemning» i Olavshallen. Endre bor i dag i Børsa, i Skaun kommune.


3_DagDAG KRISTIAN VIKEN – bassist
Ble født på E. C. Dhals (stiftelse ja…!) en tidlig vårdag sent på 60-tallet. Oppvokst i Trondheim med røtter fra Fosen og Frøya, og har en far som selv er aktiv innen sang og musikk. Selv har Dag traktert bassgitaren i bl.a. Mighty, Nordix, Bache Gabrielsen Band og Grabbans. Var på sin første Gluntan-fest som 7-åring da svogeren var vokalist. Har også vært ut på veien med Mr. Gluntan Himself og vært ivrig Gluntan-fan i oppveksten. Har to barn og en schäfer. Dag er i tillegg til bassist, bandet pressekontakt.


5_GeirGEIR VIKEN – trommis
Geir het han, og gråt da han ble født en september-kveld 1962. Så fort han hadde tørket tårene og lært seg å knyte sko’a sine sjæl fikk han seg jobb som avis-bud – og for lønna kjøpte han seg slagverk! Til egen fornøyelse – og resten av familiens forskrekkelse! Og mens konfirmasjonsdressen fremdeles slang rundt en hengslete fjortiskropp begynte spilleoppdragene å melde seg. Han har «slått seg gjennom» mangt et trommeskinn, forbrukt et par dekar skog i trommekjepper og vært med på å slite ut et utall bandbusser i løpet av sin fartstid i Pøikan, Gjellins, Winters, Grabbans, GentleBand og Bache Gabrielsen Band før han i 2010 ble tilbudt å overta Gluntan-skuta. Noe han kan gi æren til Mona Grudt og Lasse Berre for at han takket ja til…